Flow Fitness Sports And Fitness Dyrestudie: Tranebær er et anti-aging lægemiddel

Dyrestudie: Tranebær er et anti-aging lægemiddel

tranebær ~ biologer ved Clemson University i USA har opdaget, at et ekstrakt af tranebær har usædvanligt stærke livsforlængende egenskaber. Tranebær er i stand til næsten at fordoble levetiden for den mikroskopiske orm Caenorhabditis elegans.

Caenorhabditis elegans [se foto nedenfor] er et meget elsket emne for forskere, der prøver at finde stoffer, der har livsforlængende egenskaber. En af hovedårsagerne er, at det lille dyr kun lever i et par dage, så eksperimenter holder ikke for længe.

Forskere er for nylig begyndt at undersøge de livsforlængende virkninger af naturlige ekstrakter fra en række planter, herunder blåbær, gurkemeje og gingko biloba. Fordi tranebær også består af interessante forbindelser, som amerikanerne tog en beslutning om at udsætte Caenorhabditis elegans for uddrag af vaccinium macrocarpon [det botaniske navn for tranebær].

Nogle af ormene fik tranebærekstrakt i det øjeblik, de udklækkede [tidlig startintervention]; Andre fik kun tranebærekstrakt på et senere tidspunkt [sen startintervention].

I begge grupper fik nogle af ormene af tranebærekstrakten resten af deres liv, andre fik ekstrakten, indtil de nåede middelalderen [middelalder]. Andre fik kun ekstrakten, indtil de nåede voksenlivet [ung voksen].

Figuren nedenfor viser, hvordan eksperimentet blev oprettet.

Orme givet tranebærekstrakt levede længere. Den tidligere tilskud startede, og jo længere tid Barcelona Trøje det varede, jo stærkere den livsforlængende virkning af ekstrakten.

Ormene, der modtog livslang tilskud, levede en massiv 80,8 procent længere. Det er et fremragende resultat for denne form for undersøgelse.

Figuren om idealet afslører, hvordan Cranberry sandsynligvis udvider forventet levealder i Caenorhabditis elegans. Det øger produktionen af varmechokproteiner. Dette er det molekylære ækvivalent af Styrofoam. Når en celle kommer i vanskeligheder, omslutter varmechokproteiner de tilbøjelige molekylære strukturer for at forhindre dem i at blive beskadiget.

I et andet eksperiment udsatte forskerne ormene for en bakterie, der forårsager kolera, vibrio cholera [se foto nedenfor]. Overlevelseschancerne for ormene, der havde fået tranebærekstrakter fra meget tidligt i livet, var flere titusinder højere.

”I betragtning af at tranebærekstrakt-medieret forlængelse og angsthandlinger kræver evolutionært konserverede mekanismer blandt forskellige arter, der spænder fra Caenorhabditis Belgiens fodboldlandshold Trøje elegans til pattedyr, har vores konklusioner vigtige konsekvenser for anvendelsen af tranebærekstrakt til forbedring af sundhedsspan i højere Stade Rennais FC Trøje købsorganismer, herunder mennesker”, de forskere konkludere. ”Mærkbart, hvis de lignende resultater ville forekomme hos mennesker, forbliver stadig ukendt.”

Tilskudstidspunkt for tranebærekstrakt spiller en afgørende rolle i at fremme Caenorhabditis elegans Healthspan.
Abstrakt

Forbrug af nutraceuticals er en vigtig og potent diætintervention til forsinkelse af aldring. Da tidspunktet for administration er kritisk for effektiviteten af bioaktive forbindelser i medicin, kan effektiviteten af nutraceuticals også blive dramatisk påvirket af tidspunktet for tilskud. Cranberry Exact (CBE), rig på polyfenoler, forbruges som ernæringsmæssig og besidder anti-aging-egenskaber. Her kiggede vi på indflydelsen af timing på de gavnlige virkninger af CBE -tilskud i C. elegans. Den forlængede virkning af CBE i forskellige alderen orme, unge voksne, voksne i middelalderen og alderen voksne blev bestemt. Tidlig startintervention med CBE forlængede den resterende levetid for orme i forskellige aldre meget mere robust end sent-start intervention. Effektiviteten af CBE på angsthandlinger og fysiologisk opførsel i forskellige alderen orme blev også undersøgt. Den tidlige startintervention fremmede fremtrædende motilitet og modstand mod varmechok og V. kolera-infektion, især i ældre orme. Sammen antyder disse fund, at tidspunktet for CBE -tilskud kritisk påvirker dens fordelagtige virkninger på C. elegans levetid og sundhedsspan. Det er af interesse at yderligere tjekke, om de lignende resultater ville forekomme hos mennesker.

PMID: 24566444 [PubMed – i proces] PMCID: PMC3942739

Kilde:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *